Bredefleur - Algemeen (5)

Volop inspiratie tussen leliekweker en bloemisten

Volop inspiratie tussen leliekwekers en bloemisten

Met bloemisten voel ik echt een klik. Regelmatig komen ze op de tuin en dan merk je dat we dezelfde passie delen. Allebei zijn we vol enthousiasme bezig: wij om mooie lelies te produceren en zij zijn geïnspireerd door onze bloemen en creëren hun boeketten. Dat zorgt voor onderlinge verbinding en dat geeft een kik. Voor ons een bevestiging dat we meer zijn dan alleen een bloemenproducent. Lelies zijn natuurlijk ook een heel dankbaar product om mee te werken: de bloem staat lang op de vaas, heeft lengte en is heel bloemrijk: één tak geeft veel invulling aan een bloemstuk. Ik snap wel dat bloemisten er graag mee werken.

Benieuwd hoe we leliefans een podium geven? Lees dan verder!

Om de hele keten met elkaar te verbinden, moet je verder kijken dan alleen de bloemenhandel en onze leveranciers. De bloemist moet uiteindelijk met ons product aan de slag. Graag werken we met hen samen, zonder dat we iemand in de keten overslaan. Zo gaan we niet op de stoel zitten van de bloemenexporteurs, die onze bloemen aan het buitenland verkopen.

Bloemisten hebben zo’n creatief vak

Om het contact met bloemisten te versterken, geven we hen graag een podium. Wist je dat we elke maand een Bredefleur Friend (BFF) uitkiezen? Iemand die laat zien creatief met onze bloemen aan de slag te gaan? Een bloemist hoeft alleen maar aan te geven mee te willen doen en wij leveren de nieuwste en innovatiefste lelies. Zo hebben we laatst een wedstrijd georganiseerd in samenwerking met onze klant, exporteur Heemskerk Flowers, wie de mooiste hoofdtooi kon maken, met onze bloemen. Het eindresultaat was geweldig. Dan zie je wat voor mooi vak een bloemist uitoefent en hoe vernieuwend en verrassend creatief ze werken. Uiteindelijk hebben er drie bloemisten gewonnen. We konden niet kiezen, zo mooi waren de creaties. Zie hun hoofdtooien met lelies hier:

https://bredefleur.nl/bff/chifor-simona-camelia-camidecor/

https://bredefleur.nl/bff/city-flowers-by-ioana/

https://bredefleur.nl/bff/ruxandra-molin-bloemiste-uit-roemenie/

Bredefleur - bloemisten
Master, zelmira, zambesi
zelmria watch up en original love (1)

Heel Europa werkt met onze lelies

Via ons BFF-netwerk geven we bloemisten de mogelijkheid te werken met nieuwe rassen, andere kleuren en innovaties. Zo hebben we de nieuwe Apricot Fudge; een lelie die bijna niet meer lijkt op een lelie. De zalmkleurige bloem heeft een heel bijzonder kroonbloemetje. Of de Viva la vida, dat is een tweekleurig gevlamde lelie. En de Yasmine, ook zo’n mooie bloem: donkerrood met een wit randje. Met die producten kun je als bloemist de mooiste creaties maken. Bloemenverkopers kunnen zo voorop lopen en zich onderscheiden. Via ons platform krijgen ze een podium en tegelijkertijd kunnen zij via eigen social media laten zien wat ze met onze bloemen doen. Voor ons is dat zo gaaf om te zien, in heel Europa werken leliefans met onze Nederlandse lelies!

Kaveri
Apricot Fudge (1)

Verbinding met bloemisten zorgt voor richting

De verbinding die we hebben met bloemisten zorgt ervoor dat we een goede koers blijven varen. Je hoort wat ze inspireert en wat hun wensen zijn. Voor hen is het belangrijk dat de bloemen de juiste rijpheid hebben tijdens het snijden. En zij willen graag weten wat we doen om aan de nieuwe soorten te komen, welke snufjes en technieken we gebruiken. Als je dan bedenkt dat wij soms vijf jaar bezig zijn om een nieuwe leliesoort te kweken, is het handig te weten wat er onder bloemisten speelt. Daar kunnen wij op inspelen. Zo is de cirkel rond.

I have a dream…

Mijn droom? Om ooit een Bredefleur-evenement te organiseren waarbij we bloemisten bij elkaar kunnen brengen. Om elkaar te inspireren. Bijvoorbeeld door een wedstrijd te organiseren met een officiële jury, waar wij onze producten ter beschikking stellen en waar zij vervolgens mee aan de slag gaan. Dat zou heel gaaf zijn.

Levi Evers (26) is, na zijn opleiding Horti Technics & Management, mede-eigenaar van Bredefleur.

2022 IAP Bredefleur april-1068
Kaveri en original love