Lelie hoofdtooi - 72514 - City Flowers (2)

RUXANDRA MOLIN

Ruxandra Molin, bloemiste uit Roemenië

Wie bent u?

Mijn naam is Ruxandra Molin. Ik heb een ‘degree’ in architectuur, maar ben al zeven jaar bloemist. De afgelopen twee jaar heb ik besloten om meer in mezelf te investeren, dus heb ik een cursus bloemisterij afgerond bij Filomena Brisc. En in het najaar van 2021 heb ik de 2e plaats gewonnen bij de Roemeense Cup van Bloemsierkunst. Mijn bedrijf heet Coquette Designs en het staat voor waar ik voor sta: anders, uniek, coquette, elegant met een twist.

Wat is je passie?

Het mooiste in mijn vak vind ik ‘wedding design’. Ik vind het heerlijk om de bruidsparen te ontmoeten, hun verhalen te horen, hun voorkeuren en wat ze (niet) leuk vinden, hun passies etc. En dat probeer ik dan weer in mijn ontwerpen te verwerken. Ik geloof dat bloemen een manier zijn om emoties uit te drukken, en waar kun je dat beter doen dan op een bruiloft!

Ik heb onlangs ook ontdekt dat ik van de spanning van de bloemenwedstrijden hou en ik probeer er zoveel mogelijk aan mee te doen. Dit is een geweldige manier om technieken te oefenen, om te zien hoe iedereen op een andere manier een thema visualiseert en daardoor is het onmogelijk om niet te groeien.

Original love, zelmira en master (3)
Original love, zelmira en master (2)

Wat vind je zo leuk aan lelies?

Zoals ik onlangs ook door jullie wedstrijd heb ontdekt, zijn lelies zo veelzijdig. Ik denk dat veel mensen ze nog associëren met bepaalde ‘events’. Maar er zijn zo veel soorten dat het bijna onmogelijk is om er geen één te vinden die je niet bevalt.

Wat vind je de mooiste lelie?

Persoonlijk houd ik van lelies met kleinere bloemen, maar mijn favorieten zijn die met dubbele bloemen, want die zijn echt speciaal en uniek. Uit de doos die ik van Bredefleur heb ontvangen, waren de Oriental trumpet peach Lily (‘Zelmira’ in de Oriental Trompet-lijn) en de Longiflorum white lily (‘Watch up’ in de Longiflorum-lijn) mijn favorieten.

 

Original love, zelmira en master (5)
WATCH UP SUPRA
Original love, zelmira en master (4)
ZELMIRA

Vertel eens over deze prachtige leliecreatie(s)?

De inspiratie voor mijn ontwerp was een inheemse Amerikaanse kroon, ofwel een ‘war bonnet’. Deze hebben een groot spiritueel en politiek belang, symboliseren moed en eer en ze zijn gemaakt van lange veren. Ik heb de kroon geherinterpreteerd door de lelies te deconstrueren en elk bloemblaadje als veer te gebruiken. Ik heb verschillende technieken gebruikt, zoals het lijmen en reconstrueren van de lelies en de verschillende bloemblaadjes van de lelies.

Dit was echt een ongelooflijke kans en ik ben enthousiast om te zien wat het nieuwe jaar en deze nieuwe samenwerking brengt!