Pascal Zijlmans (6)

Pascal: Ambianze Bloem & Sfeer

Wie ben je? Hoe heet je bedrijf?

Mijn naam is Pascal Zijlmans. Ik ben samen met mijn vrouw Angélique eigenaar van onze prachtige bloemisterij genaamd: Ambianze Bloem & Sfeer, zie www.ambianze.nl samen met ons team verzorgen wij de particuliere en zakelijke markt. Wij staan voor maatwerk en kwaliteit. Naast bloemwerk verzorgen wij ook het plaatsen van planten (ook hydrocultuur) en decoratie voor op kantoor, thuisadressen of evenementen.

Wat maakt voor jou de lelie bijzonder?

Het allermooiste aan de lelies zijn de verrassende bloemen, die uit de knoppen komen. Soms zitten er mooie tekeningen op de bloemen en andere keren heeft de bloem een prachtige felle kleur. Men weet niet altijd precies wat voor prachtige bloem er uit de knop komt. Dat maakt de lelie bijzonder mooi!

Pascal Zijlmans
Pascal Zijlmans (1)

Welke lelie vind je het mooist?

Dat vind ik lastig om te zeggen. Want wanneer we een lelie in een bepaalde creatie verwerken kan dat zo’n sterke toevoeging zijn, dat ik een andere soort beter en anders kan waarderen.

Vertel iets over de creatie, die je gemaakt hebt met onze lelies

Ik heb diverse creaties gemaakt, vooral in het thema ‘wedding’. Ik heb bijvoorbeeld de lelie als knop in meerdere steekschuim bollen verwerkt. Deze bollen zijn strak opgestoken met chrysanten. Met de lelieknoppen heb ik een strakke trendy belijning weten te maken in de bol. Ook heb ik meerdere bloemstukken gemaakt. Bij sommigen met veel diepte- en hoogteverschillen.

Op de catwalk op het podium van onze FlowerCircus-show hebben de lelies een prominente rol gespeeld in een bloemstuk, gemaakt op een marmeren plaat. De lelies stonden in een prachtige waaiervorm gestoken.

Ook heb ik de lelies in bruidswerk verwerkt: ton-sur-ton, op kleur afgestemd. De knoppen zet ik vaak op draad, zodat ze wat hoger en beter tot hun recht komen. Ik kan de knop dan ook beter richten, waar ik deze wil hebben.

Een ander arrangement was een compact lieflijk gebonden boeketje, waarbij ik bijna alles op draad had gezet. Het steeltje heb ik bijzonder afgewikkeld met pampasgras.

Pascal Zijlmans (4)
Pascal Zijlmans (5)
Pascal Zijlmans (3)