_DSC3859

Kristina Rimiene: Nymph is een lelie die koninklijkheid aanduidt

Nymph is een lelie die koninklijk is

Prachtige lelies met enorm veel knoppen en enorme bloeiende bloemen! Dat is wat er meteen in me opkomt als iemand me vraagt wat ik vind van de lelie Nymph van Bredefleur, een kweker die bekend staat om het produceren van prachtige bloemen.

En ik moet toegeven dat ik vanaf het eerste moment verliefd was op deze bloemen. Het bloemschikproject dat ik met deze lelies heb gemaakt, was vanaf het begin bedoeld om gedurfd te zijn.

_DSC3773
_DSC3789 (1)

Mijn ontwerp met lelies

Dus gebruikte ik een uittrekbare structuur van aan elkaar bevestigde houten stokken en een set verschillende vazen in diepzeeblauw. De elegante en rustige vorm van de leliebloesem met de combinatie van wit en donkerroze kleur gaf me de mogelijkheid om een breed spectrum aan bloemen te gebruiken die in zoveel verschillende vormen en kleuren varieerden, beginnend met lichtroze pluizige chrysanten, oranje knopbussen en euphorbia’s of naaldvormige leucospermums en eindigend met donkerrode dahlia’s en gespreide astilbes.

Dit type lelie heeft een zeer lange en sterke stengel met mooie bladeren en veel knoppen die geleidelijk uitgroeien tot prachtige bloemen. Dus elke keer dat we ze in ons ontwerp laten schikken, kunnen we een opwinding van verandering verwachten en een langdurig statement van koninklijke schoonheid!

De bloemencompositie creëren

Toen ik deze lelies voor het eerst zag, was ik meteen gefascineerd. Het enorme aantal knoppen en de belofte van enorme bloeiende bloemen vervulden me met enthousiasme en verwachting. Ik wist dat ik ze moest verwerken in een gedurfd en gedenkwaardig bloemschikproject.

Als aanvulling op hun elegante en rustige vorm, die wit en donkerroze combineert, besloot ik de basisstructuur te maken met stokken die aan elkaar waren bevestigd om een sterke basis voor het arrangement te vormen en een element van architectonisch belang toe te voegen. De diepzeeblauwe vazen die ik gebruikte, versterkten de algehele esthetiek omdat ze perfect pasten bij het kleurenpalet van de lelies.

Met de lelies als middelpunt had ik de vrijheid om een ruime keuze aan bloemen in verschillende vormen en kleuren te gebruiken. Met deze bloemen wilde ik een ontwerp creëren dat de schoonheid van de lelies liet zien en tegelijk diepte en aspect toevoegde.

Voor mij als floral designer is een van de opvallende kenmerken van de lelie Nymph de lange en sterke stelen, versierd met prachtige bladeren en veel knoppen. Deze eigenschap zorgt voor een geleidelijke en fascinerende transformatie wanneer de knoppen zich geleidelijk openen tot prachtige bloemen. Elke keer als ik deze bloem in een ontwerp verwerk, ben ik getuige van een voordracht van het kunstenaarschap van de natuur. Dat is het statement van koninklijkheid en schoonheid dat deze lelies aan elk arrangement toevoegen!

_DSC3802
image00007

Mystieke allure en koninklijke betekenis van de Nymph

Op mijn reis als floral designer ben ik de kracht van bloemen gaan waarderen om gevoelens op te roepen en onvergetelijke ervaringen te creëren. En deze lelies van Bredefleur behoren tot de bloemen die deze speciale emoties opwekken. Deze bloem symboliseert gratie, elegantie en de allure van koninklijkheid.

Maar wat maakt deze lelies nu echt zo bijzonder en boeiend? Naast hun prachtige uiterlijk en geur hebben ze ook een fascinerende geschiedenis en symboliek.

Wist je bijvoorbeeld dat deze lelies vernoemd zijn naar de nimfen, de mythische wezens uit de Griekse en Romeinse mythologie? Nimfen waren vrouwelijke natuurgeesten, vaak geassocieerd met water, bossen, bergen… en natuurlijk bloemen. Ze stonden bekend om hun schoonheid, gratie en charme, maar ook om hun vermogen om liefde en creativiteit te inspireren.

Volgens de legende werden de lelies geschapen door de godin Hera, de vrouw van Zeus, de koning van de goden. Hera was jaloers op Zeus’ affaire met een sterfelijke vrouw genaamd Alcmene, die een zoon baarde met de naam Heracles (of Hercules). Hera wilde de baby doden, maar Zeus misleidde haar om hem te voeden.

Toen Hera zich realiseerde dat ze het onwettige kind van haar man voedde, duwde ze hem weg en haar melk stroomde langs de hemel en vormde zo de Melkweg. Enkele druppels van haar melk vielen op de aarde en daaruit ontstonden de lelies! Deze lelies werden dan ook als heilig beschouwd voor Hera en ze symboliseerden zuiverheid, onschuld en moederschap.

Ze waren ook een teken van koninklijkheid, want ze werden vaak gebruikt om de kronen en scepters van koningen en koninginnen te versieren. In het oude Egypte werden lelies geassocieerd met de zonnegod Ra en stonden ze voor wedergeboorte en opstanding. In China waren ze een symbool van harmonie en eenheid, omdat ze zowel mannelijke als vrouwelijke delen in dezelfde bloem hadden.

_DSC3841
_DSC3828

Lelies gewaardeerd om hun schoonheid en elegantie

Tegenwoordig worden lelies nog steeds bewonderd en gewaardeerd om hun schoonheid en elegantie. Ze zijn een populaire keuze voor bruiloften, jubilea, verjaardagen en vrijwel elke andere speciale gelegenheid. Ze zijn ook een prachtig cadeau om liefde, bewondering, dankbaarheid en vriendschap uit te drukken.

Zoals je inmiddels misschien wel weet, vind ik het altijd leuk om met lelies te werken. In mijn werk met Bredefleur heb ik veel manieren leren kennen waarop ik deze bloemen in mijn ontwerpen kan gebruiken. En de resultaten zijn altijd opmerkelijk.

_DSC3862
image00006