Ontwerp zonder titel (11)

Ivan Bergh: Winter wonderland

Mijn Lily Winter Wonderland Creaties als BFF

Voel je de kerst- en winterfeel al? Lelies stellen nooit teleur en mijn creaties kunnen je inspireren voor dit seizoen!

Hoewel de winter in sommige regio’s van de wereld sterk voelbaar is, gaat er niets boven winterse en kerstachtige bloemstukken. Deze keer wil ik Bredefleur bedanken voor het feit dat ik hun BFF (Bredefleur friend) van de maand mag zijn en de kans krijg om fantastische bloemstukken te creëren met hun spectaculaire assortiment lelies, gaande van delicaat wit tot zelfs roze tinten om het winterseizoen op te fleuren.

4f4e3854-d29b-448b-a363-80f71479f961 2
IMG_4620

Lelies van Bredefleur stellen nooit teleur

Als het op creëren aankomt, vind ik het heerlijk om een aantal van mijn favoriete bloemen in mijn handen te hebben om bloemsierkunst te creëren. Dit omvat, natuurlijk, het gebruik van neutraal gekleurde lelies zoals wit, maar ik ben ook een grote fan van gekleurde lelies, vooral wanneer de winterblues toeslaat en er meer duisternis in het verschiet ligt. De afgelopen dagen heb ik met veel plezier ontwerpen gemaakt met de prachtige lelies van Bredefleur. Het zijn echter niet zomaar ontwerpen, ik dacht eraan om kleurrijke bloemenontwerpen te maken met een visuele aantrekkingskracht die al een kerstsfeer geven, aangezien deze speciale feestdag nog maar een paar maanden weg is.

Om te beginnen heb ik het intense en ijzige wit van de lelie Bach gebruikt omdat het prachtig samengaat met de warme en rustieke kleur van het hout en de wol die gebruikt zijn om een moderne kerstboom te creëren, een ontwerp met meerdere toepassingen, als middelpunt in een feestzaal of decoratie bij de ingang van een hal. Je zult zeker al je gasten verrassen met zo’n imposant bloemontwerp als dit. Ik hoop dat je inspiratie kunt halen uit mijn ontwerpen en kunt zien hoe mooi het is om met lelies te werken.

De perfecte winterbruiloft kan bestaan uit witte lelies van Bredefleur

Blijvend op witte tinten, viel mijn keuze op de prachtige lelie Zambesi die uiteindelijk een elegante bloem is met sterke en doortastende lijnen die perfect passen bij de onberispelijke vormen van de lelie. Dit is zonder twijfel een onmiskenbaar, elegant en doortastend ontwerp, ideaal voor een adembenemend cadeau voor de winterdagen of zelfs de kerstvakantie.

Lasting Love
IMG_4498

Levendige rode liefde

Lelie Lasting Love is voor mij de perfecte naam voor deze XL lelie die in zijn eentje het hele ontwerp domineert. Het prachtige harmonieuze contrast tussen het levendige rood van de lelie en de natuur die de tijd weerstaat, maakt dit ontwerp eeuwig en rijk aan geschiedenis, waarin de blik blijft hangen op zoek naar details.

De dans van heldere en sobere lelies

De vreugde van het feest, de kerst die aanbreekt, wordt volledig herbeleefd in de dans van deze felgekleurde Carbonero lelies vergezeld van de sobere lelie Trebbiano, alsof ze de orde herstellen op een gedekte tafel voor het feest. Kleurenspelen en fonkelende kerstballen completeren een ontwerp dat het hart naar de warme vreugde van de feestdagen brengt.

Bedankt Bredefleur dat ik deze maand je BFF mocht zijn. Er is niets dat ik leuker vond dan het creëren van deze artistieke bloemstukken met de eindeloze schoonheid van lelies.

De lelies die in deze ontwerpen zijn gebruikt zijn Bach, Zambesi, Lasting Love, Carbonero en Trebbiano.

Martijn Schevernels

Mijn naam is Ivan Berghella, iedereen noemt me Ivan Bergh. Ik ben Italiaans, ik woon en werk in Pescara. Ik ben afgestudeerd als boekhouder in 1996, maar besloot meteen een nieuwe weg in te slaan. Ik wilde gaan werken in de bloemenwereld. In 2001 begon ik mijn eerste samenwerking met het European Athenaeum of Floral Art als internationaal docent en jurylid, een samenwerking die voortduurde tot 2011. In de tussentijd, in de jaren 2006 en 2007 nam ik ook deel aan 6 verschillende internationale seminars met het Flornet project in Hongarije, Duitsland, Nederland en Noorwegen. Ik nam deel aan verschillende wedstrijden voor bloemisten, won het Italiaanse kampioenschap en behaalde tweede en derde plaatsen in internationale kampioenschappen in Zweden en Denemarken. In mijn leven zijn er altijd bloemen geweest, mijn ouders kweekten bloemen, dus mijn passie en mijn gevoel voor bloemen moeten spontaan zijn geboren. Waarschijnlijk heeft dit me ertoe aangezet om bloemist te worden, waarna mijn opening naar de wereld me ertoe bracht om internationale samenwerkingen aan te gaan. Ik opende mijn school waar we alles leren over composities, bloemen en het gebruik ervan. Je leert hoe je een bloemist wordt, maar bovenal en het belangrijkste is dat je leert om te experimenteren, om te durven met nieuwe materialen, nieuwe vormen. Het geeft ruimte aan de verbeelding om het zichtbaar te maken en vorm te geven. Ik denk dat bloemen onze gevoelens kunnen uitdrukken, een stem kunnen geven aan onze emoties. Met kleuren, vormen en materialen kunnen we alles communiceren wat we als kunstenaars in ons hebben. Bloemen, liefde en passie…