DSC08432

Alina Neacsa: Lelies zijn de meest verbazingwekkende bloemen

Exclusieve presentatie van ’s werelds meest verbazingwekkende bloemen

Bij het zien van de rode bloemen van de lelie Original Love begon ik te dromen van een bos vol rode bloeiende schoonheid.

DSC02337
DSC02390

Rood van liefde op het eerste gezicht

Mijn hele leven heb ik altijd graag een paar rode bloemen om me heen gehad, want die geven mij een gevoel van passie. Deze keer was het de lelie Original Love die mij op deze heerlijke reis door de bloemenvelden begeleidde, en van die ervaring wil ik het volgende met jullie delen.

De lelie in de geschiedenis van de mensheid

In de Griekse mythologie was de lelie de bloem van Hera, de vrouw van oppergod Zeus. Het verhaal wilde dat de bloem was voortgekomen uit de melk van haar borst. Volgens een Romeinse mythe was Venus, de godin van de schoonheid, zo jaloers op de witte pracht van deze bloemen dat ze ervoor zorgde dat vanuit het hart daarvan een grote stamper groeide.

In de Minoïsche cultuur gold de lelie als iets heiligs, en de oudste afbeelding van een lelie op Kreta stamt dan ook al uit 1580 v.Chr. Vanwege zijn prachtige bloesem is de lelie nu een van de populairste bloeiende planten op de markt. Toch is het niet alleen het mooie uiterlijk wat deze opvallende plant zo aantrekkelijk maakt. De lelie is in een aantal culturen immers ook een belangrijk symbool, deels juist vanwege zijn stralende schoonheid.

DSC08432
DSC08420 (1)

De symboliek achter de lelie

De lelie komt in zowel het Oude als het Nieuwe Testament voor. De lelie werd in het christendom een symbool voor zuiverheid en kuisheid en werd met name in verband gebracht met de heilige maagd Maria. De bloem gold ook als het zinnebeeld van de dood en stond symbool voor de dood van “onnozele” kinderen en martelaren.

Symboliek met kleuren

  • De kleur wit staat symbool voor zuiverheid en deugdzaamheid.
  • Rood symboliseert passie.
  • Rose symboliseert voorspoed en overvloed.
  • Geel symboliseert dankbaarheid en de behoefte aan plezier.
  • Oranje symboliseert vertrouwen, trots en rijkdom.

De bloem van mijn keus

Voor mijn blog koos ik vanwege de symboliek voor een rode lelie. Rood symboliseert passie en ‘Passierood’ is bij Thursd’s Floral de trendkleur voor 2023. Een van de redenen waarom de lelie als zo’n bijzondere bloem wordt beschouwd is dat hij in leven blijft nadat hij is afgesneden. Vandaar dat je hem zo vaak ziet in arrangementen voor boeketten, vazen en slingers.

DSC08448

Uit de collectie lelies van Bredefleur koos ik de lelie Original Love. Deze lelie inspireerde mij tot het maken van een unieke serie foto’s, waarvoor ik gebruikmaakte van de schoonheid, de kleuren en de kwetsbaarheid van lelies, om daarmee de tijd waarin wij nu leven tot uiting te brengen.

In combinatie met een wel zeer bijzondere locatie ontstond er een krachtig contrast dat eigenlijk het hele verhaal al vertelt: een oud, afgebrand huis dat symbool staat voor zware tijden, en dan die prachtige bloemen die op de een of andere manier altijd weer opbloeien en de wereld met hun schoonheid verblijden, ook onder de moeilijkste omstandigheden. Hoewel bloemen worden beschouwd als iets heel kwetsbaars, zijn ze in die zin ook heel sterk doordat de natuur de kracht heeft om te blijven overleven.

DSC08479

De lelie Original Love

De lelie Original Love is een van de populairste lelies van Bredefleur. Deze grote en sterke bloem heeft de kleur van de passie: een prachtige, warmrode tint.

De Original Love is een variëteit die alleen verkrijgbaar is bij Bredefleur en die in een vaas heel lang mooi blijft. De bloemen zijn van een verbazingwekkende schoonheid (zoals goed te zien op mijn foto’s); ze vullen een vaas op een prachtige manier en zien er van zichzelf gewoon perfect uit.

DSC084011 (1)
DSC08528 (1)

Alina Neacsa

Gepassioneerd Roemeens bloemenontwerper – Ontwerper van trouwboeketten – Coach voor aankomende bloemisten – Specialiste in luxueuze trouwboeketten – Influencer – Wereldreiziger