2021 - IAP - Bredefleur - Luttelgeest -579 (1) (2)

lange termijn relaties

Gepassioneerde lelieteler zoekt langdurige relatie

Eén keer in de week, voor dag en dauw, ben ik op de bloemenveiling en loop door de koelcellen om onze lelies te controleren. Daar hou ik van. Sommige mensen verklaren me voor gek, kwart over vier opstaan! Voor mij is het normaal, ik ben ermee opgegroeid. Mijn vader nam me als jongetje al mee naar de veiling, en het geeft me nog steeds energie. We hebben dan ook prachtige bloemen; exclusieve lelierassen waar we jarenlang aan hebben gebouwd, samen met onze bollenveredelaars. Ik check ook altijd even de bloemen van de concurrent, om te kijken wat de kwaliteit is of we ons nog steeds kunnen verbeteren.

Flower Circus Bredefleur voorjaar 2021 low res -1001 (35) (1)
Bredefleur - 13feb19 -063- Mcklin Fotografie

Eigen expertise en competenties

Als wij onze mooie bloemen aan de man brengen, zijn persoonlijk contact en goede relaties heel belangrijk. Misschien heb ik dat van m’n vader; een echte verbinder. Hij heeft ons familiebedrijf, dat twee generaties bestaat, sterker gemaakt en relaties gelegd waar we nu nog steeds van profiteren. Hij onderhield alle contacten zelf, met bollenveredelaars, exporteurs, bloemisten; hij kende iedereen. En dat deed hij in zijn eentje. Wij, mijn twee broers Peter, Thomas en ik, doen het sinds een paar jaar met z’n drieën. Ieder met z’n eigen expertise en competenties.

Je bent welkom

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Flower Circus Bredefleur voorjaar 2021 low res -1001 (38)
2021 - IAP - Bredefleur - Luttelgeest -543 (1)
Bredefleur - Algemeen (5)

Persoonlijk bedankje

Zo vader zo zoon, dus ook wij onderhouden zelf onze contacten. Daarom ben ik de afgelopen weken zo’n vijftig relaties langsgegaan om ze persoonlijk te bedanken voor de samenwerking. Vlak voor kerst klopte ik aan met een mooie fles Le Lys wijn, uit de buurt van Bordeaux. Een streek die niet alleen heerlijke wijn produceert, maar waar ook één van onze leliesoorten vandaan komt. Een mooi cadeau voor onze exporteurs en relaties; essentiële partners in de keten.

Zonder goede bollen komen we nergens

Onze bollenveredelaars, vaak ook gepassioneerde mensen, leveren een grote bijdrage aan onze originele leliesoorten. Ze staan aan de basis. Zonder goede bollen ben je gewoon nergens. Door open met elkaar in gesprek te blijven, zorgen we samen voor het allerbeste product. Hierdoor ontstaat ruimte voor innovatie; een belangrijke drijfveer in onze organisatie.

Bredefleur directie
DSC_0979

Langdurige, loyale relaties

Zelf hebben we echt een slag gemaakt. Sinds mijn vader zich terugtrok, is onze productie meer dan verdubbeld! Het maakt het niet uit hoe groot je bent in onze business: er heerst nog steeds een soort cowboyhandel, waar niets is afgesproken. Geen vaste prijzen en geen vaste afspraken. Niet iedereen wil zich vastleggen, terwijl daar nou net zoveel mee te winnen valt. Als je gaat voor duurzame overeenkomsten kunnen wij elke maand bloemen leveren die aansluiten bij de vraag. Ons streven is dan ook om langdurige, loyale relaties aan te gaan met onze klanten én leveranciers.

Master, zelmira, zambesi (1)
Bredefleur - bloemisten

Zonder bloemisten geen lelieverkoop

Om de hele keten met elkaar te verbinden, moet je eigenlijk verder kijken dan alleen de handel en onze leveranciers. Neem bijvoorbeeld bloemisten, helemaal aan het eind van de keten. Ook zij zijn met hart en ziel met onze lelies bezig en leveren vakmanschap. Zou het niet logisch zijn juist hen de vraag te stellen waar zij geïnspireerd door raken? Als wij weten wat hun wensen zijn, kunnen wij daar op inspelen en deze kennis weer delen met onze relaties in de keten. Zo is de cirkel rond…

Als je elkaar kent, werkt dat zoveel leuker

Mijn vader heb ik hierbij als voorbeeld, dat stimuleert enorm. En wat hij zegt klopt: als je elkaar kent, werkt dat zoveel leuker. Ik ga dan ook voor een langdurige relatie met onze klanten en leveranciers. Dat geeft me energie. Daar doe ik het voor.

Levi Evers (26) is, na zijn opleiding Horti Technics & Management, mede-eigenaar van Bredefleur.