Sarah Dikker (1)

Sarah Dikker – unlimited artwork of greenery

Wie ben je?

Ik, Sarah Dikker, ben een gepassioneerde masterflorist uit Utrecht. In binnen- en buitenland probeer ik zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te inspireren met mijn creatieve en innoverende concepten op het gebied van interieur en lifestyle. Alle projecten en concepten van mij zijn onlosmakelijk verbonden met bloemen en planten. Op mijn website, sarahdikker.com, ontdek je meer over mijn mooiste en meest creatieve ‘floral’ projecten.

Hoe heet je bedrijf?

Sarah Dikker, unlimited artwork of greenery. Eigenlijk ben ik breed inzetbaar voor creativiteit met bloemen en planten: van groene content, beursconcepten tot het ontwikkelen van een plantenlijn of het ontwerpen van boeketten. Ik ben zelfs inzetbaar als docent.

Sarah Dikker - Bredefleur - lelies
2022 IAP Bredefleur april-1132

Wat is je passie in dit vak?

Continu het weer opnieuw uitvinden van creatieve toepassingen, technieken of combinaties met bloemen en planten. De verbindende factor van bloemen en planten is groot.

Wat vind je mooi aan lelies?

De extravagante uitstraling én de uiteenlopende verschijning van kleur en bloemvorm. En dan de toepasbaarheid is ongekend: elk bloemstuk of decoratie kan lelies gebruiken.

2022 IAP Bredefleur april-1187
2022 IAP Bredefleur april-1105

Wat vind je de mooiste lelie?

Ik heb een enorme voorliefde voor de geurende lelies. De geur vind ik geweldig. Vooral in combinatie met de lange stelen en de grote bloem.

Wat kun je vertellen over de mooie creaties, die je met onze lelies hebt gemaakt?

Het was voor mij, als stylist, ontzettend belangrijk en een uitdaging om lelies gaan te gebruiken in bruidswerk. De prachtige lelies lenen zich goed voor dit werk. Ze zijn namelijk groot, wat echter ook een uitdaging met zich mee brengt, omdat je de lelies dan wel goed moet positioneren in je bloemwerk. Maar het werkt ook snel. En je hebt met een klein aantal soorten bloemen al een prachtig resultaat. De lelie straalt romantiek uit, welke kleur dan ook! En je kunt creatief zijn met de combinaties in kleur, compositie en in welke thema dan ook. Lelies bewegen mee met de trends, ze weten impact te maken. Voor wie nog steeds denkt dat ze alleen het imago hebben van rouwwerk. Denk er nog is goed over na, omdat deze bloemen eigenlijk de hoofdrol verdienen in veel bloemwerk. Dus ook bij de dag van je leven: lelies prachtig verwerkt in het bruidsboeket, op de trouwauto of als mooie armband. Dit is toch prachtig? Zo willen we toch allemaal trouwen….

2022 IAP Bredefleur april-1178
2022 IAP Bredefleur april-1148

Wil je voor de rest nog iets aan ons vertellen?

Dat het gaaf is om te zien dat kwekers zoals jullie zo ontzettend gepassioneerd bezig zijn met hun vak! Ik, als bloemstylist, word gelukkig van zoveel soorten lelies, vormen en kleuren én van gepassioneerde professionals zoals jullie. Well done!

Laatste tip van Sarah

Lelies zijn geweldig in bruidsboeketten. Het enige wat je moet doen is het stuifmeel verwijderen. Dit doe je als volgt: Je houdt de lelie op zijn kop, dan ga je met je handen langs de meeldraden naar beneden en trekt voorzichtig de kopjes met stuifmeel eraf, zonder de draden te verwijderen!