C8F1473A-5FA2-4763-8009-7B52803FB596

Claudia Tararache: Zijn dit lelies of jonge vogels?

Zijn dit lelies of jonge vogels?

Voor deze ontwerpen dacht ik aan een kleine boom en een nest met kleurrijke vogels, felgroene nachtegalen en milde koekoeken.

Weet je waarom lelies speciaal zijn? Ze brengen een vleugje elegantie en attitude in elk ontwerp. Het ontwerp dat ik maakte was een speciale opdracht voor een prestigieus hotel in Constanta, Roemenië. Ik versierde de takken met kleurrijke lelies, denkend aan een kleine boom bevolkt met kleurrijke vogels, heldergroene nachtegalen en milde koekoeken. Het ontwerp stelt een levende boom voor, gebiologeerd door het sterke parfum van lelies die de langverwachte lente verwelkomen.

IMG_1059
FE3A38F7-46C7-403A-B454-93A1E68DBA74

Lelies hebben een speciale plaats in mijn hart

Lelies hebben een speciaal plekje in mijn hart vanwege hun gratie, schoonheid en veelzijdigheid. Ze staan al eeuwenlang symbool voor zuiverheid, liefde en feestelijkheid, waardoor ze perfect zijn voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om een bruiloft, een verjaardag of een eenvoudig samenzijn met vrienden, lelies brengen altijd een element van klasse en verfijning aan het evenement.

Als floral designer vind ik eindeloos veel inspiratie in lelies. Door hun verscheidenheid aan kleuren en vormen kunnen ze in verschillende arrangementen worden gebruikt, van gedurfd en levendig tot zacht en ingetogen. Ik experimenteer graag met verschillende combinaties om unieke ontwerpen te creëren die de essentie van elke gelegenheid weergeven.

Voor dit specifieke project kreeg ik de opdracht van een prestigieus hotel in Constanta om een prachtig middenstuk te maken voor hun lobby. Ik wist meteen dat ik lelies wilde gebruiken om een vleugje elegantie en gratie aan het ontwerp toe te voegen. Om een gevoel van beweging en leven te creëren, besloot ik een kleine boom te bouwen, versierd met kleurrijke lelies, die doet denken aan een boom vol exotische vogels.

”Momenten als deze herinneren me aan de kracht en schoonheid van bloemen. Lelies, in het bijzonder, hebben het unieke vermogen om elk ontwerp te verheffen en het te voorzien van elegantie, gratie en charme. ”

Lelies van Bredefleur

Om te beginnen selecteerde ik een aantal lelies van Bredefleur in verschillende kleuren en maten. Ik koos voor rijke roze en heldere oranje kleuren om warmte en levendigheid in het ontwerp te brengen. Ik nam ook witte lelies op om een gevoel van evenwicht en zuiverheid te geven. Voor de boomstructuur gebruikte ik een combinatie van natuurlijke takken en stevig draad, die ik zorgvuldig rangschikte tot een sterk, stabiel frame.

Vervolgens bevestigde ik de lelies aan de takken, beginnend bij de basis en werkend naar boven. Ik groepeerde de lelies in groepjes, zodat het leek alsof er kleurrijke vogels op de takken zaten. Door de kleuren van de lelies te veranderen wisselde ik de gesloten bloemen die de rol speelden van de groene nachtegalen en milde koekoeken door het arrangement om een vleugje eigenzinnigheid en speelsheid toe te voegen.

Toen ik de boom verder opbouwde, lette ik op evenwicht en verhouding. Ik wilde dat het arrangement opvallend en dramatisch zou zijn, zonder de ruimte te overweldigen. Dit heb ik bereikt door zorgvuldig de grootte en de plaatsing van elke lelie te kiezen, zodat ze gelijkmatig over het ontwerp verdeeld waren.

Toen de boom klaar was, nam ik een stap terug om mijn werk te bewonderen. De kleurrijke lelies leken te dansen in het licht, hun tere bloemblaadjes glinsterden als ze in de zon stonden. De zoete geur van de lelies vulde de lucht, een geurige herinnering aan de belofte van de lente.

DDF9E9E3-6609-46F2-893E-FA9E9EF3B5EC

Vogelnestjes met lelies

Geïnspireerd door de boom en de opengaande lelies, die me deden denken aan jonge vogels die hun ouders om voedsel tweeten, maakte ik verschillende vogelnestjes. Eén van hout en twee in een speelse pot. Het is gewoon je verbeelding, weet je, die het maakt tot wat je denkt dat het is. En het werkte! De boom, met zijn levendige lelies en speelse vogels, leek te worden aangevuld door de drie afzonderlijk geplaatste vogelnestjes, waardoor de ruimte tot leven kwam en de sfeer veranderde van koud en formeel in warm en uitnodigend.

Het was ongelooflijk de moeite waard om de impact van mijn creatie op de ruimte te zien, en ik voelde me vereerd dat ik de kans kreeg om mijn passie voor bloemschikken met anderen te delen.

De kracht en schoonheid van lelies

Als floral designer word ik op zulke momenten herinnerd aan de kracht en de schoonheid van bloemen. Lelies in het bijzonder hebben het unieke vermogen om elk ontwerp te verheffen en het te voorzien van elegantie, gratie en charme. Of ze nu worden gebruikt in een eenvoudig boeket of als onderdeel van een uitgebreid arrangement, lelies hebben een tijdloze aantrekkingskracht die nooit faalt om te boeien en te betoveren.

Of u nu een collega-bloemenontwerper bent of gewoon iemand die de schoonheid van bloemen waardeert, ik hoop dat mijn verhaal u heeft geïnspireerd om de wereld van lelies te verkennen en de eindeloze mogelijkheden ervan te ontdekken. Van een enkele steel in een vaas tot een uitgebreid, boomachtig middenstuk, lelies kunnen elke ruimte transformeren en een gevoel van verwondering en betovering oproepen.

Dus als u de volgende keer op zoek bent naar de perfecte bloem voor uw evenement of arrangement, denk dan eens aan de enorme lelie. Met haar elegantie, gratie en veelzijdigheid brengt ze zeker een vleugje magie en schoonheid in elk ontwerp. En wie weet? Misschien wordt u net als ik verliefd op deze fascinerende bloemen.

De in deze ontwerpen gebruikte lelies zijn Lily Dalian, Lily Master, Lily Nymph, Lily Zambesi Supra en Lily Zelmira.

Speciale dank aan kweker Bredefleur en groothandel Salaba.

45510639-DF73-4685-95B0-CEE9D31627F5