image00007

Cindy Gunther: De lelie is de koning der bloemen

De lelie is de koning der bloemen

Deze nobele, prestigieuze bloem met een zoete geur en een heilig karakter is het embleem van het Franse koningshuis.

Als Franse ontwerper heeft de lelie voor mij een hoge symbolische waarde. De fleur-de-lys (wat een iris zou zijn) is het embleem van het Franse koningschap, een nobele, prestigieuze bloem met een zoete geur en een heilig karakter, waarbij de koning de uitverkorene van God is. Haar sterke religieuze connotatie verklaart haar aanwezigheid tijdens katholieke huwelijksceremonies in het bijzonder, omdat wit staat voor zuiverheid, nobelheid van gevoelens en oprechtheid. De elegantie is dan een symbool van pure liefde.

De lelie staat voor tederheid en genegenheid en geeft door haar nobele aard aanwezigheid en verfijning aan elk boeket, ongeacht de boodschap die moet worden overgebracht.

image00002
image00006

Geef Valentijnsdag wat extra pit met Bredefleur lelies

Ik ben vereerd om Bredefleur’s Friend (BFF) te zijn deze februari, dit gaf me de mogelijkheid om te werken met geweldige lelies van de kweker. De leliesoorten lelie Genzano, lelie Master, lelie Carbonero en lelie Watch Up Supra. kwamen elegant terug in alle ontwerpen die ik heb gemaakt, waardoor deze beroemde bloem de onbetwiste koning van de bloemen is.

De delicatesse van haar bloemblaadjes wordt alleen geëvenaard door haar uitzonderlijke levensduur. Een extra manier om de kracht van je gevoelens over te brengen. De voluptueuze geur zal zelfs de meest gereserveerde persoon in vervoering brengen.

De edele zuiverheid van Genzano

De Genzano lelie van Bredefleur brengen door hun grootte en de zuiverheid van hun wit adel in alle composities en worden geassocieerd met de glans van metaal zoals goud of brons zal al zijn grootsheid onthullen. Ze past perfect op chique plekken voor een intiem diner vergezeld van een mooie fles champagne.

image00012
image00009

De masterlijke betekenis van roze lelies

Roze lelies staan ook symbool voor vrouwelijkheid en een donkere kleur versterkt de sensuele kant ervan, zoals bij Lily Master.

Een compositie van Bredefleur’s Master lelies verlicht met haar zachtheid en tederheid die ze uitstraalt door haar delicate roze. Ik stel me voor dat het gemengd wordt met zachte en pluizige hartjes om de aanhankelijke en geruststellende kant te versterken. Deze kleur verdient daarom de voorkeur voor een romantische kant.

De tedere en verfijnde Carbonero

Roze staat voor tederheid en genegenheid en brengt door haar nobele aard aanwezigheid en verfijning in elk boeket, ongeacht de boodschap die moet worden overgebracht. Lelie Carbonero drukt precies die finesse uit met haar felle maar tedere roze tinten.

image00030
image00003-carbonero (1)

Watch up naar deze lelie!

Tot slot is de Watch Up Supra lelie – ook wel Paaslelie genoemd – een boodschap van hoop, wedergeboorte en een nieuw begin, het kan een uitstekende keuze zijn voor ontluikende liefde. Zijn trotse houding geeft hem een unieke elegantie. Ze is perfect voor meer eigentijdse arrangementen.

Een uitstekende keuze

Waar je ook voor kiest, de lelie is een uitstekende keuze tijdens deze Valentijnsperiode om je gevoelens uit te drukken naar je geliefde. Als monochroom boeket of in een gemengd boeket, deze elegante en luxe lelies van Bredefleur brengen de kleur en textuur die nodig zijn voor elk Valentijnsboeket.

De lelies die in deze ontwerpen zijn gebruikt zijn lelie Genzano, lelie Master, lelie Carbonero en lelie Watch Up Supra.

image00019
image00021