20231111_125240

Annick Mertens: lelies geven je feesttafel extra dimensie

Deze lelies geven je feesttafel een extra dimensie!

Voor mijn ontwerpen koos ik voor een natuurlijk boeket & tafelbloemen in warme aardetinten.

Ik heb wat arrangementen gemaakt voor de feestdagen. Voor mijn ontwerpen koos ik voor een natuurlijk boeket & tafelbloemen in warme aardetinten.

20231111_125740-kopie
20231111_124243

Het boeket

De mix van de Lily Dark Secret variëteit (kleinere kelk) en de Lily Pokerface variëteit (grotere kelk) geeft prachtige kleurnuances. De lelies werden vergezeld door pinus, rozenbottels, hulsttakken, limonium gold, lentisco aubergine en mosachtige takken.

Bloemstukken voor op tafel

Op een basis van oasis heb ik het oppervlak afgewerkt met mos, waar koperkleurige asperges omheen werden gebonden. Tussen de lelies verwerkte ik gouden eucalyptusbessen en dennenappels.

In de witte tinten koos ik voor eenvoudige & strakke bloemstukken met de variëteit Lily Santander (mooie volle grote knop) en majestueuze boeketten met de mix van Lily Santander (grote bloemknop) en de Lily Bach Supra (kleinere bloemknop). Ideaal als bedrijfsbloemwerk. Lelies werken perfect solo op een receptie. Verwerk ze tussen wat takken, limonium of een bessensoort en ze vertellen hun verhaal.

20231116_093012
20231116_092017

De opvallende aanwezigheid van lelies

Je kunt er gewoon niet omheen… lelies zijn bloemen met een opvallende aanwezigheid. Ze werken theatraal, stelen overal de show en hebben de hoofdrol in elke mix van bloemstukken. Daar zijn geen woorden voor nodig. Ik werk graag met lelies omdat het een bloem is die zich prachtig presenteert in modern, klassiek, exotisch, bohemian en solo bloemwerk. Mijn trendy veldboeketten bevatten altijd een lelie als vaste waarde bloem. Lelies zijn dynamische bloemen. Met hun dichte bloemknoppen gebruik ik ze graag in moderne composities. De open bloemen zijn ideaal voor indrukwekkend bruids- en rouwbloemwerk. Geen fan van de meeldraden? Knip ze er voorzichtig en op tijd uit.

In het kort

De indrukwekkende & prachtige lelies van Bredefleur geven je feesttafel een extra dimensie! Een topproduct met topkwaliteit, zo omschrijf ik graag de prachtige producten van Bredefleur. Een genot om mee te werken. Stevige stelen. Lange houdbaarheid. Mooie variatie.

De lelies die gebruikt zijn in deze ontwerpen zijn: lelie Dark Secret, lelie Pokerface, lelie Bach en lelie Santander.

Annick Mertens

Ondanks haar diploma land- en tuinbouw koos Annick voor haar grootste passie: bloemen! In 2003 opende ze haar eigen bloemenwinkel ‘Onverbloemd’ in Verrebroek, België.

Annick ontwerpt creatieve bloemstukken met haar eigen stijl, zachte kleuren, vrouwelijke, sprookjesachtige, natuurlijke en pure creaties. Haar doel is om jong en oud de liefde voor bloemen bij te brengen!