ISP-17

Ella Fodor: Mijn bloemenstem uitdagen met lelies in blauw, wit en herfsttinten

Mijn bloemenstem

Of het nu de uitdaging van geverfde bloemen was of de aardende kracht van rotsen, elk ontwerp gaf me de mogelijkheid om mijn liefde voor eenvoud, de natuur en de warmte van Maramureș te weerspiegelen.

Als bloemist is mijn creativiteit altijd sterk verbonden met de natuur en eenvoud. Ik vind dat elke bloem, elk element, zijn eigen verhaal vertelt. Toen ik blauwgekleurde lelies van Bredefleur kreeg, wist ik dat ik voor een unieke uitdaging stond. Geverfde bloemen hebben voor velen een bepaalde aantrekkingskracht, maar ik werk liever met de natuurlijke schoonheid van bloemen. Tegelijkertijd zag ik dit als een kans om mijn grenzen te verleggen. Naast de blauwe lelies kreeg ik ook de kans om te werken met puur witte lelies en de warme tinten van de herfst – een van mijn favoriete kleurenpaletten – door ze te combineren met aardse stenen.

ISP-11
ISP-22

De uitdaging van blauwe lelies

De blauwe lelies waren opvallend, maar lagen buiten mijn gebruikelijke comfortzone. Ik neig meestal naar de eenvoud van de natuur en kleuren die organisch aanvoelen. Maar ik zag dit als een kans om iets gewaagds met mijn stijl te combineren. In plaats van me te laten overweldigen door de intensiteit van het geverfde blauw, concentreerde ik me op het arrangement en presenteerde ik het op een warme en neutrale plek. Ik wilde de balans bewaren en toch de unieke blauwe tint laten stralen.

Hoewel ik normaal gesproken niet voor geverfde bloemen zou kiezen, respecteerde ik de creativiteit erachter en ging ik in op een trend. Toch bleef ik trouw aan mijn esthetiek en zorgde ik ervoor dat de warmte en aardsheid van mijn roots in Maramureș (een Roemeens district) in het ontwerp bleven. In dit design heb ik gewerkt met Bowl of Beauty Blue, Bowl of Beauty en Bach.

Love Rocks – De natuur integreren in mijn ontwerp met witte lelies

Witte lelies zijn intrigerend om mee te werken. Hun strakke lijnen en serene aanwezigheid geven me een gevoel van puurheid waar ik graag mee werk. Voor een van mijn arrangementen besloot ik ze te combineren met iets onverwachts: rotsen. Het contrast tussen de zachtheid van de lelies en de ruwe textuur van de stenen was precies wat ik nodig had om een geaard en toch elegant ontwerp te maken. De stenen voegden een rauw, natuurlijk element toe dat de lelies verankerde zonder hun schoonheid te overschaduwen. Dit ontwerp deed me denken aan de landschappen in Maramureș, waar de natuur krachtig en vredig aanvoelt. Ik streef er altijd naar om de combinatie van kracht en gratie in mijn werk vast te leggen. In dit design heb ik gewerkt met Bowl of Beauty en Master

ISP-56
ISP-55

De warmte van de herfst in bloemvorm

De herfst in Maramureș heeft me altijd geïnspireerd. De warme, aardse tinten van het seizoen – diepe sinaasappels, rood en geel – creëren een natuurlijk palet dat troost en warmte oproept. Ik wist dat ik een perfecte match had gevonden toen ik de perzik combineerde met de levendige herfsttinten. De lelies werden het rustige middelpunt temidden van de rijkdom van de herfstkleuren. Hun eenvoud bracht evenwicht in de intensiteit van de sinaasappels en roden, waardoor een arrangement ontstond dat aanvoelde als een gezellige omarming van het seizoen. Dit ontwerp verbond me meer dan enig ander met de warmte van mijn huis en de schoonheid van de cycli van de natuur. In dit design heb ik gewerkt met Original Love, Tintoretto, en Apricot Fudge.

ISP-41
ISP-43

Een weerspiegeling van mijn florale filosofie

Door te werken met blauwe lelies, witte lelies en herfsttinten kon ik verschillende kanten van mijn creativiteit verkennen. Of het nu de uitdaging van geverfde bloemen was of de aardende kracht van rotsen, in elk ontwerp kon ik mijn liefde voor eenvoud, de natuur en de warmte van Maramureș weerspiegelen. Mijn doel is altijd om bloemmotieven te creëren die authentiek, geaard en diep verbonden met de natuurlijke wereld aanvoelen.