image (2)

Geertje Stienstra: Inspireren en enthousiasmeren in het bloemenvak

Inspireren en enthousiasmeren in het bloemenvak

Ik ben Geertje Stienstra en woon met mijn vriend en onze twee kinderen in Heerenveen. Mijn bedrijf heet: Geertje Stienstra Floral Designer en ik ben gevestigd in Heerenveen.

VBW flower time circleDSC_2919
copyright fotograaf Fred Roest bnr 6909011340 - portret top floriste Geertje Stienstra ZW - web

Altijd werken met de mooiste bloemen

Na de bloembindersopleiding heb ik in 2005 de opleiding Meesterbinder gevolgd en afgerond. In die tijd heb ik in verschillende bloemenwinkels en tuincentra gewerkt. Ook ben ik in die periode begonnen met mijn eigen onderneming ‘Geertje Stienstra Floral Designer’. Ik heb geen winkel maar ben full time freelance bloemist.

Verder ben ik begonnen met wedstrijden, om zo nog meer uit mezelf te halen. Tijdens het NK 2018 heb ik de 3e plaats bereikt.

In de loop der jaren heb ik vele verschillende gave opdrachten mogen doen in het binnen- en buitenland. Ook doe ik veel aan aankledingen voor verschillende bedrijven, beursaankleding, ik geef gastlessen op scholen, maak bloemwerk voor fotografie voor verschillende kwekers, geef demonstraties etc. etc. Te veel om op te noemen. Dit is onwijs gaaf om te doen, omdat elke week anders is en je altijd weer nieuwe mensen ontmoet. En omdat ik natuurlijk mag werken met de meest mooie bloemen!

sept 2022 nymph dark secret
september 2022 nymph dark secret

Wat is je passie in dit vak?

Ik heb twee passies in mijn leven: familie en bloemen. Inspireren en enthousiasmeren dat is wat ik wil in het bloemenvak. Met origineel, innovatief en bijzonder bloemwerk probeer ik studenten, bedrijven en particulieren te verrassen. Door voortdurend technieken en vormen te bedenken en materialen, anders dan gebruikelijk te combineren, probeer ik steeds iets nieuws, iets bijzonders, iets eigens te laten ontstaan. Ik werk bijvoorbeeld ook veel met papier.

watch up brindisi albufeira bach
september 2022-1412

Wat vind je mooi aan lelies?

De lelie vind ik altijd een krachtige bloem. De lelie springt er altijd uit als die in een arrangement verwerkt wordt. Tegenwoordig zijn er zoveel gave soorten en is er zoveel diversiteit dat je deze bloem echt overal bij kunt gebruiken. Het is een feestje om met dit prachtige product te werken!

september 2022-1359-bewerkt Brindisi
september 2022-1360 Brindisi

Wat vind je de mooiste lelie?

Voor mij springt de Bowl of Beauty, de mooie witte dubbelbloemige lelie, er altijd uit. Maar de Apricot Fudge als heel bijzondere oranje lelie met de WoW-factor, vind ik echt helemaal fantastisch!

Ik ben gek op bijzondere soorten. Net even anders dan anders. Net zoals mijn bloemwerk!

image (2)
september 2022-1433 zelmira zambesi supra (1)

Wat kun je vertellen over de mooie creaties, die je met onze lelies hebt gemaakt?

In de arrangementen die ik als BFF september gemaakt heb, kon ik lekker los gaan met de najaarskleuren en lelies zoals oranje, roze, rood etc. Ik vond het heerlijk om helemaal zelf te verzinnen wat ik met deze mooie lelies kon gaan maken binnen het najaarsthema. Ben erg blij met het resultaat, al zeg ik het zelf!

grand amour orginal love apricot fudge
sep 2022 orginal love apricot fudge
september 2022-1417 grand amour